Web Analytics Made Easy - Statcounter

لباس محلی کردستان که بخش قابل توجهی از فرهنگ و هویت مردمان این سرزمین است و طی سالیان طولانی حفظ شده است، کم کم دارد در برابر مدهای وارداتی کم‌رنگ می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، کردها از آن دسته اقوامی هستند که تعصب خاصی روی پوشش خود داشته‌ و دارند و لباس کردی جزء لاینفک زندگی و مراسم‌ کردها محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین طراحی‌های موجود از لباس کردی به دوره صفویه برمی‌گردد و از دوره قاجار به بعد، تنوع بالای پارچه‌ها باعث تکامل بیشتر لباس‌های سنتی کردستان شد و به مرور زمان بر زیبایی لباس‌های کردی زنانه نیز افزود و گرچه لباس کردی در پیچ و خم زمان اهمیت خود را حفظ کرده، اما می توان گفت که نحوه پوشش و مدل آن در گذر زمان دستخوش تغییراتی شده است که نمی‌توان از تاثیرپذیری آن از لباس غربیان غافل و آن را انکار کرد.

گرچه لباس کردی در پیچ و خم زمان اهمیت خود را حفظ کرده، اما نحوه پوشش و مدل آن در گذر زمان دستخوش تغییراتی شده است که نمی‌توان از تاثیرپذیری آن از لباس غربیان غافل و آن را انکار کرد.

حنا طاهری یکی از دختران اهل کردستان است که در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: این روزها تغییرات اساسی، اصالت لباس کردی را تحدید و دستخوش تغییر و تحول کرده است به طوری که تنها نام پوشش کردی بر آن مانده است.

وی گفت: بسیاری از زنان کرد متاسفانه در رقابتی غیر منطقی و با چشم و هم چشمی و استقبال از مد و مدگرایی اصالت این فرهنگ دیرینه را زیر سوال برده اند.

طاهری در ادامه با بیان  ینکه لباس کُردی به پوشش زیبا و محجبی که دارد در دنیا مشهور است افزود: متاسفانه هر روز مد جدیدی در بحث پوشش لباس کردی در مناطق کُردنشین رونمایی می‌شود، و این برای ما جای سوال دارد که این مد ها از کجا و توسط چه کسانی با این سرعت در جامعه باب می شود.

مهناز شفیعی یکی دیگر از دختران کرد کردستان است که در این باره عنوان داشت: دیگر از آن حال و هوای پوشش لباس‌ اصیل کُردی خبری نیست و نمی‌توان نام کُردی را بر این نوع پوشش گذاشت.

وی رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی را عامل این تغییر و تحول می‌داند و معتقد است که اغلب تغییراتی که امروزه در لباس کُردی شاهد آن هستیم؛ برخواسته از شبکه‌های اجتماعی است.

وی می‌گوید: امروزه اغلب مدل های لباس کردی برگرفته از مدل‌های عراقی است و اغلب مردم کردستان ایران نحوه پوشش خود را از مدل‌ها، مجری‌ها، بازیگران و اکترهای فعال فضای مجازی در این شبکه ها دریافت می‌کنند.

 

پوشیدن لباس کردی در استان هر روز غریب تر می شود

 بلال امیری یکی از خیاط های با سابقه کردستانی در حوزه دوخت لباس کردی است وی در این باره عنوان داشت: قدیم‌ترها شهرت لباس کُردی به حجاب و پوششی بود که داشت، اما متاسفانه امروز لباس‌های کُردی آن پوشش و حجاب سابق خود را ندارند و بسیاری مواقع شاهد این امر هستیم که وقتی افراد برای دوخت لباس کردی به ما مراجعه میکنند تمام مدل های آنها برگرفته از مدل لباس های شبکه های ماهواره ای است.

 امیری گفت: در گذشته مشتری‌ها نوع مدل لباس را بر اساس سلیقه پیشنهادی و حرفه و تجربه خیاط انتخاب می‌کردند، اما امروزه اغلب مشتریان عکس‌های مدل‌های عراقی را به عنوان الگوی پیشنهادی در اختیار خیاط‌ها قرار می‌دهند تا از آن مدل‌ها پیروی کنند.

کریمی بیان داشت: امروزه لباس‌های کُردی با مدل‌های قدیمی تفاوتی از زمین تا آسمان پیدا کرده‌اند و اگر به همین منوال پیش رود، نام و نشانی از لباس کُردی برجای نمی‌ماند.

علی اصغر حسینی استاد دانشگاه نیز در گفتگو با خبرنگار کردتودی  گفت: عدم عرضه تولید لباس کردی در مناطق کردنشین و در کنار آن ورود لباس های غربی از دلایلی است که پوشیدن لباس کردی در استان هر روز غریب تر می شود و کسی رغبت چندانی به این پوشش ندارد.

وی گفت: لباس قوم کرد همواره به عنوان آراسته ترین و پوشیده ترین لباس در دنیا مطرح شده و همانطور که مقام معظم رهبری این استان را یک استان فرهنگی نامیدند ولی متاسفانه مسئولان در این امر کوتاهی کرده اند.

حسینی در ادامه افزود: در نسل جوان ما گنجینه هایی وجود دارد که آن طور که باید بروز نکرده است زیرا به دلیل وجود شبکه های ماهواره ای هویت مان در حال گرایش به سمت غرب است که در این مورد باید نهادهای فرهنگی، آموزشی وارد عمل شوند و پتانسیل های فرهنگی در بحث پوشش را انجام دهند.

وی افزود: پس یادمان باشد که پوشش لباس اصیل کردی را تنها مرسوم به مراسم کردی ننمائیم تبلیغات رسانه های بیگانه و مدگرایی فرهنگ و شناسنامه کردها را به وادی فراموشی سپارد و این لباس زیبا محدود به مراسم جشن و شادی نشود.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: لباس های کردی زنانه و مردانه شهرهای کردستان به جای خودنمایی برتن آدم های شهر به ویترین تعداد محدودی از مغازه ها کوچ کرده و جای آن ها را لباس هایی پر کرده است که هیچ تناسبی با فرهنگ و سابقه تاریخی کردستان ندارد و متأسفانه امروزه کمتر خبری از تنوع رنگ لباس زنان و دختران کرد در معابر شهرها وجود دارد هر چند در گذشته مناطق کردنشین را به نوع پوشش و لباس های محلی می شناختند و همواره یکی از دلایل حضور مردم سایر استان های کشور در این مناطق ایران نوع پوشش خاص و محلی آن بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: لباس کردی لباس ک ردی لباس های ک شبکه ها مدل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۳۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج

ایسنا/کردستان رئیس حوزه هنری استان کردستان گفت: بانوان هنرجوی کارگاه سیاه قلم حوزه هنری استان کردستان از یکشنبه ۱۶ اردیبهشت به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند.

 اسعد فرهادی امروز در گفت و گو با ایسنا با تبریک فرارسیدن میلاد خجسته حضرت معصومه (س) و روز دختر اظهار کرد: نقش آفرینی و حضور دختران و زنان این سرزمین در طول دوران انقلاب اسلامی با سرلوحه قراردادن ویژگی های یک زن مسلمان ایرانی و کمک در توسعه کشور و استان بسیار چشمگیر بوده است.

وی افزود: حضور بانوان در عرصه های مختلف علمی و دانشگاهی، فرهنگی وهنری، سیاسی و اقتصادی ، ورزشی و اجتماعی نشان از توجه جدی نظام اسلامی به جایگاه واقعی زن در جامعه اسلامی است.

فرهادی تصریح کرد: در بخش فرهنگ و هنر هم امروز بانوان هنرمند در رشته های مختلف هنری حضوری جدی و بسیار پر اهمیتی را دارند که خلق آثار شایان توجه هنری مؤید همین امر است.

فرهادی در ادامه به نمایشگاه سیاه قلم بانوان هنرجوی حوزه هنری اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه حاصل یک سال فعالیت ۲۵ بانوی هنرجو است که زیر نظر مدرس دوره خانم فرنوش درخشانی از ساعت ۱۷ روز یکشنبه ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳ به مدت یک هفته آثار خود را در معرض نمایش علاقه مندان قرار می دهند. 

رئیس حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه تخصصی این هنر در استان محسوب می گردد ۴۶ اثر هنرجویان تا ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ آماده بازدید علاقه مندان است.

بانو فرنوش درخشانی مدرس کلاس های سیاه قلم حوزه هنری آنش آموخته مهندسی فناوری اطلاعات بیش از یک دهه است که به صورت تخصصی در زمینه طراحی و سیاقلم از مبتدی تا حرفه ای در آموزشگاه های هنری و مدارس سنندج مشغول به آموزش هستند که حاصل آن تربیت صدها هنرجوی توانمند در این زمینه است.

برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی و گروهی و حضور در برنامه های مختلف هنری بخشی از موفقیت های این بانوی هنرمند محسوب می شود.

کلاس‌های آموزشی این هنرمند همه روزه در محل حوزه هنری استان کردستان دائر است.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه بردار کردستانی
  • ۴ هزار کردستانی به مراسم سالگرد ارتحال امام راحل اعزام می‌شوند
  • بانوان کردستانی به یک نشان سیمین نقره دست یافتند
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • مد خوب، مد بد!
  • آقای سامی بیگی، یک ملت به خاطر تو، به جان هم افتادن
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی در قالب طرح کالابرگ خرید کردند
  • عزاداری کردستانی‌ها در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • بسکتبالیست های کردستانی در جایگاه سوم لیگ جوانان کشور ایستادند
  • درخشش بوکسور‌های جوان کردستانی در رقابت‌های قهرمانی کشور