Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، پژوهشگران از نوعی لباس مقاوم در برابر حشرات و به ویژه پشه‌ها رونمایی کرده‌اند و کارآیی آن را با آزمایش روی پشه‌های زنده نشان داده‌اند. آنها این فناوری را با استفاده از یک مدل محاسباتی ابداع کرده‌اند که طراحی خودشان است و به توصیف نیش زدن پشه تب زرد (Aedes aegypti) می‌پردازد که حامل ویروس‌های عامل بیماری‌های انسانی مانند زیکا (Zika)، تب دنگی (Dengue fever) و تب زرد (Yellow fever) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران نهایتا گزارش دادند که لباس جدید آنها توانسته است از ۱۰۰ درصد گزش در داوطلبانی که آن را به تن داشته‌اند، پیشگیری کند.

شرکت استارتاپی «Vector Textiles»، مجوز حق ثبت اختراع این لباس را به دست آورده است و قصد دارد نسبت به تجاری‌سازی آن در آمریکا اقدام کند.

پژوهشگران باور دارند که شاید بتوان از مدل محاسباتی آنها برای ابداع گسترده‌تر این لباس و کاهش انتقال بیماری استفاده کرد.

«آندر وست»(Andre West)، استادیار مد و طراحی پارچه در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی (NC State) و از پژوهشگران این پروژه گفت: کارآیی این پارچه ثابت شده است و یک کار بزرگ به شمار می‌رود. این پژوهش برای من، بسیار دگرگون کننده است. ما دریافتیم که می‌توانیم از نفوذ پشه‌ها به پارچه پیشگیری کنیم؛ در حالی که سایر پژوهش‌ها، پارچه‌هایی بسیار ضخیم ارائه می‌دهند تا از نفوذ پشه‌ها به پوست پیشگیری کنند.

پژوهشگران از مدل محاسباتی خود برای پیش‌بینی موادی استفاده کردند که می‌تواند جلوی نیش پشه تب زرد را بگیرد. آنها باور دارند که این مواد می‌توانند در برابر سایر گونه‌های پشه نیز موثر باشند.

پژوهشگران در آزمایش‌هایی که با پشه‌های زنده بدون بیماری صورت گرفت، یک مخزن خون را با مواد پلاستیکی احاطه کردند و سپس به شمارش پشه‌هایی پرداختند که در خون غوطه‌ور شده بودند.

ماده‌ای که در ابتدا آزمایش شد، بسیار نازک بود و ضخامت آن به کمتر از یک میلی‌متر می‌رسید اما منافذ بسیاری کوچکی داشت تا از چسبیدن پشه‌ها پیشگیری کند.

ماده دیگر، منافذی در اندازه متوسط داشت تا از نفوذ پشه‌ها به درون پارچه و رسیدن به پوست پیشگیری کند. ماده سوم، منافذ بزرگتری داشت اما آنقدر ضخیم بود که اجازه نمی‌داد دهان پشه‌ها به پوست برسد.

پژوهشگران در آزمایش‌ بعدی، مجموعه‌ای از پارچه‌ها را انتخاب کردند که با پارامترهای ضد گزش تعیین شده توسط مدل محاسباتی مطابقت داشتند و اعتبار آنها طی آزمایش با مخزن خون و داوطلبان انسان تایید شد.

هنگامی که یک داوطلب پس از پوشیدن لباس، به مدت ۱۰ دقیقه در قفسی حاوی ۲۰۰ پشه گرسنه قرار گرفت، کارآیی ۱۰۰ درصدی لباس ثابت شد.

در نخستین آزمایش، هفت مورد گزیدگی روی شانه‌ها و پشت داوطلب دیده شد اما پس از دو برابر کردن مواد در این نواحی، لباس به کارآیی ۱۰۰ درصدی رسید. پژوهشگران، راحتی لباس و توانایی آن در برخورد با گرما و رطوبت را نیز آزمایش کردند.

«مایکل رو» (Michael Roe)، از پژوهشگران این پروژه گفت: لباس‌های روزمره‌ای که در تابستان پوشیده می‌شوند، در برابر گزش پشه‌ها مقاوم نیستند. پژوهش‌ ما نشان می‌دهد که لزوما نباید این گونه باشد و می‌توان لباس‌ های روزمره‌ را طوری ساخت که بتوانند در برابر گزش حشرات مقاومت کنند.

منبع: ایسنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حشرات پشه ها نیش پشه گزش حشرات مدل محاسباتی پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت شبکه 6G در آزمایش جدید به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسید

 کنسرسیومی از شرکت‌ها در ژاپن اولین دستگاه بی‌سیم پرسرعت 6G در جهان را ساختند. این دستگاه که از فناوری نسل ششم ارتباطات استفاده می‌کند، می‌تواند داده‌ها را با سرعت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه در فاصله بیش از ۳۰۰ فوت (۹۰ متر) انتقال دهد. این میزان تا ۲۰ برابر سریع‌تر از شبکه 5G است.

به گزارش Docomo، این میزان سرعت انتقال داده، معادل انتقال پنج فیلم HD به صورت بی‌سیم در هر ثانیه است و تا ۵۰۰ برابر سریع‌تر از سرعت متوسط 5G شبکه موبایل T-Mobile در ایالات‌متحده است.

نتایج آزمایش‌های جدید که در ۱۱ آوریل (۲۳ فروردین ۱۴۰۳) در بیانیه‌ای مشترک اعلام شد، نشان می‌دهد که این دستگاه بی‌سیم، داده‌ها را با سرعت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه، در فضای داخلی در باند ۱۰۰ گیگاهرتز، و در فضای خارجی در باند ۳۰۰ گیگاهرتز منتقل می‌کند. نمایندگان کنسرسیوم در بیانیه خود اعلام کردند که این تست‌ها در فاصله ۱۰۰ متری انجام شد.

شبکه 5G که در سال ۲۰۱۹ عرضه شد، آخرین استاندارد فعلی ارتباطات بی‌سیم است و تقریباً در همه گوشی‌های هوشمند جدید به‌کار رفته است. میانگین سرعت 5G شبکه موبایل T-Mobile در ایالات‌متحده تقریباً ۲۰۴.۹ مگابیت بر ثانیه (Mbps) است؛ درحالی‌که حداکثر سرعت تئوری 5G حدود ۱۰ گیگابیت بر ثانیه است.

اما طبق گفته GSMA، دانشمندان درحال‌حاضر روی ساختن نسل ششم این استاندارد 6G کار می‌کنند. استاندارد زیرساخت‌های 6G درحال توسعه است و پیش‌بینی می‌شود اوایل دهه ۲۰۳۰ این شبکه در بسیاری از مناطق دنیا رسماً در دسترس قرار گیرد.

تفاوت اصلی بین 6G و 6G در باند‌های فرکانس طیف الکترومغناطیسی است که دانشمندان درحال کار روی آن هستند. عملکرد در باند‌های بالاتر، به‌معنای سرعت بسیار بالاتر است. باید منتظر ماند و دید که دقیقاً در چه سالی فناوری 6G در کشور‌ها عرضه می‌شود.

منبع: دیجیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • وضعیت ناگوار آوارگان غزه؛ وقتی جز کفن چیزی برای فرار از سرما وجود ندارد
  • اصفهان،میزبان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای
  • اصفهان، میزبان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴
  • یوتیوب روی توسعه ابزار جدید هوش‌مصنوعی کار می‌کند
  • سرعت شبکه 6G در آزمایش جدید به ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسید
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • نتیجه آزمایش نسل ششم اینترنت در ژاپن: ۵۰۰ برابر سریع‌تر از ۵‌جی